Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoo vrt u Severnoj Koreji je renoviran i ima posebno zanimljivu atrakciju

Glavana atrakcija u renoviranom zoo vrtu u Severnoj Koreji nije ni tigar, ni medvedi, već psi. U posebno paviljonu za kuce, možete videti gotovo sve vrste pasa, od ši cua, nemačkog ovčara, bernandinca do koker španijela koji je Kim Džong dobio na poklon od jedne američeke komapanije 1995. godine.

Prema podacima sa tablica iznad kaveza sa kucama, Kim Džong je velikodušno zoo vrtu poklonio bezbroj šnaucera, čivavi, pudli i mnogo drugih rasa.

U jednom od kaveza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nalazi i korejski džindo, koji je bivši južnokorejsi predsednik poklonio Severnoj Koreji, piše "Daily Mail".

U kavezu pored boravi sopstvena rasa Severne Koreje, tzv. Pung San.

Ovaj zoo vrt iz Pjongjanga datira iz 1959. godine, kada su Kimov otac, kao i deda, naredili da se izgradi na periferiji grada.

Prema zvaničnoj istoriji, zoo vrt je na početku imao samo 50 jazavaca. Iste godine, dobio je prve "poklon životinje", slonove koji su došli od vijetnamskog lidera Ho Ši Mina.

Na tablicama iznad kaveza mogu da se pronađu zanimljive činjenice od koga su sve kuce dobijene, što pokazuje koliko su bili poštovani lideri Severne Koreje u svetu.

Zebre je zoo vrtu donirao lider Tanzanije, orangutani su stigli od pokojnog predsednika Indonezije Suharata, dok je jaguar poklon gradonačelnika grada Kjoto u Japanu.

Renoviranje ovog zoo vrt počelo je 2014. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.