Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin od kojeg je zanijemio region: Ujna ubila malog Lazara jer ju je nervirao njegov plač

ZVORNIK - Dvogodišnjeg dječaka Lazara Rebića iz Zvornika ubila je Fata Durak (34) jer ju je nervirao njegov plač dok je razgovarala telefonom, saznaju "Nezavisne".

"Kada ga je udarila, Lazar je pao udarivši glavom o beton. Durakova je sakrila tijelo i pobjegla od kuće, a kada je nju i njenog nevjenčanog supruga Mijata Stankića (38) uhvatila policija prebacivali su odgovornost jedno na drugo", tvrdi izvor "Nezavisnih".

Okružni sud u Bijeljini odredio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pritvor za Fatu Durakovu, a ta mjera počinje 22. avgusta i može trajati do mjesec dana, dok njen nevjenčani suprug Mijat Stankić, inače Lazarev ujak, neće biti pritvoren.

Sud je donio rješenje po kojem se odbija prijedlog Okružnog tužilaštva Bijeljina da se odredi pritvor i za osumnjičenog Stankića, jer za to nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi.

"Nezavisne" saznaju da je, Durakova, koja je radila kao konobarica, ima problema i s alkoholom, baš kao i Stankić.

Nasilje prema Lazaru traje odranije.

"Ona je tukla dijete, bilo je modro svo", ispričala je Milena Stankić, Lazarova baka.

I Pero Stankić, dječakov djed, potvrdio je da piju oboje osumnjičenih.

"Onaj pije, ona je još gora. Svaki dan ona je po selu lutala, zato je to i napravila", ispričao je Pero Stankić sa suzama u očima.

Spekuliše se, takođe, da su nevjenčani supružnici prihvatili brigu o djeci zbog pomoći Centra za socijalni rad, čiji su radnici pod lupom istražilaca jer se sumnja da su napravili propuste u ovom slučaju.

Osumnjičeni su priznali ubistvo dječaka, koji ima i jednogodišnjeg brata, a koje je majka napustila.

Djeca su dodijeljena ocu, a on ih je, pošto radi, povjerio punici, koja je bolesna, pa su ih čuvali ujak i ujna u Donjoj Kamenici kod Zvornika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.