Živković: Vučić ne mora da se plaši

Izvor: B92, 28.Maj.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Vučić ne mora da se plaši

Nova stranka je kritikovala članove Vladu Srbije što ni ovog četvrtka nisu došli da odgovaraju na poslanička pitanja.

Predsednik Nove Stranke Zoran Živković je ocenio da je to u najmanju ruku nepristojnost i neodgovornost prema građanima.

On je rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je premijer Vučić samo dva puta za 13 meseci "skupio hrabrosti" da odgovara na pitanja poslanika što, kako je istakao, govori o "nepristojnosti i kukavičluku".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ne mora da se plaši, neka dođe da mu postavimo pitanja lično. Treba jedino da se plaši izbora", poručio je Živković Vučiću i postavio mu nekoliko pitanja među kojima i o tome zašto kažnjava poljoprivrednike time što sprečava protivgradnu zaštitu.

On je rekao da je Srbiji potrebno godišnje 25.000 raketa, čija je cena oko 3,5 miliona evra.

"Te pare (3,5 miliona evra) godišnje iz budžeta dobije Srpska napredna stranka", naveo je Živković.

Živković je pitao premijera i po kojem zakonu su formirani "Delivery Units" neformalni organi Vlade, ko su njihovi članovi, koji su im ciljevi i nadležnosti.

On je pitao ministra odbrane Bratislava Gašića po čijem zahtevu je 13. marta doneo odluku o poletanju vojnog helikoptera koji se srušio dok je prevozio bolesnu bebu, i koji propis mu je omogućio da donese takvu odluku.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević pitao je ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića ko stoji iza napada na pomoćnika ministra prosvete Milovana Šuvakova, kao i ko su nalogodavci napada na dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića.

Pavićević je ministra prosvete Srđana Verbića upitao zbog čega je iz skupštinske procedure povučen Predlog zakona o udžbenicima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova stranka: Vlada Srbije nepristojna i neodgovorna prema građanima

Izvor: Beta Video, 28.Maj.2015

BEOGRAD - Nova stranka je danas kritikovala premijera Srbije Aleksandra Vučića i članove Vlade što ni ovog četvrtka nisu došli da odgovaraju na poslanička pitanja, ocenivši da je to u najmanju ruku nepristojnost i neodgovornost prema građanima. Predsednik Nove stranke Zoran Živković je rekao...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.