Živković: Falsifikat ne utvrđuje MUP, nego sud

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Falsifikat ne utvrđuje MUP, nego sud

Predsednik Nove stranke (Nova) Zoran Živković pozvao je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku zbog toga što, kako je naveo, nije dokazao da poslovanje firme "Asomakum" nema veze sa njegovom porodicom.

Živković je na konferenciji na novinare, komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je policija "nepobitno utvrdila" da je prilikom osnivanja preduzeća Asomakum korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brata srpskog premijera, rekao da za to nije nadležan MUP.

- MUP nije nadležan za proveru da li je lična karta falsifikovana već to treba da utvrdi sud - rekao je Živković podsećajući da je ta firma osnovana u februaru 2010.

On je upitao premijera zašto to pitanje četiri godine stoji nerešeno, ako je 2010. godine utvrđeno da je reč o falsifikatu.

Živković je rekao da je vlada Aleksandra Vučića "epoha lažnih obećanja" i sinonim za propadanje drzave, bežanje od dijaloga sa opozicijom i kritike u javnosti.

Predsednik NS je naveo 47 obećanja premijera Vučića koja su, kako je istakao, ostala neispunjena - objavljivanje ugovora sa Etihadom i Fijatom, da penzije neće biti smanjene, rešavanje spornih privatizacija, završetak škola, vrtića i kuća u Obrenovcu do zime, smanjenje zaduživanja...

Živković je kazao da je u protekle dve godine javni dug veći za 7,4 milijardi evra, a da je broj zaposlenih danas za 32.000 manji nego 27. jula 2012. godine kada je formirana vlada kojom je Aleksandar Vučić "suštinski gazdovao" iako je bio prvi potpredsednik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković: Pozivam premijera da podnese ostavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2014

Zoran Živković pozvao je danas predsednika Vlade Aleksandra Vučića da podnese ostavku zbog toga što, kako je naveo, nije dokazao da poslovanje firme 'Asomakum' nema veze sa njegovom porodicom...Živković je na konfrenciji na novinare, komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.