Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zenica: Krv ubijenog fudbalera brisali stolnjacima

ZENICA - Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv Kemala Kadrića, zvanog Kemo, i Arnela Tufekčića, zvanog Jeko, zbog prikrivanja tragova ubistva Senida Kulačića, bivšeg igrača Fudbalskog kluba Čelik, iz ovog grada, koje se desilo 7. marta.

Kulačić je iskrvario nakon što ga je Jasenko Drinić ubo čakijom u restoranu hostela T&M.

Prema navodima iz optužnice, obojica optuženih su se potrudila da prikriju tragove zločina u korist Drinića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji je i dalje pod istragom i za kojeg se uskoro očekuje podizanje optužnice.

Sve je, prema navodima tužilaštva, počelo oko 21.45. Naime, kobne večeri Drinić i Kulačić sjedili su zajedno za stolom sa još jednom osobom kada su se posvađali, nakon čega je Drinić čakijom ubo fudbalera u nogu i presjekao mu butnu arteriju i teško ga povrijedio.

Nakon toga je došao Kadrić, koji je automobilom odvezao ranjenog Kulačića u Hitnu pomoć, a ono što je rekao portiru pokazuje da je i te kako bio spreman da prikrije sve ono što se desilo.

"Ja sam samo slučajni prolaznik. Zaustavili su me kad sam se vraćao s termina i ovog povrijeđenog su mi ubacili u vozilo", kazao je Kadrić.

Nakon toga automobilom je otišao do auto-praonice, gdje je odjećom i peškirom očistio krv iz vozila, a koje je kasnije bacio u kantu za smeće.

Nakon što je Kadrić odvezao Kulačića, Tufekčić, inače zaposlenik hostela u kojem je došlo do obračuna, oprao je čaše koje su koristili Drinić i Kulačić, a džogerom, peškirima, čaršafima i stolnjacima očistio je tragove stopala i krvi sa poda restorana, hodnika i stepenica.

Njih je stavio u plastičnu kesu i bacio u kontejner, a stolicu na kojoj je sjedio Kadrić sklonio je u podrum kotlovnice.

U međuvremenu, Drinić je pobjegao, a dva dana kasnije uhapšen je u Zenici.

Kulačić je umro od posljedica teškog krvarenja samo nekoliko sati prije nego što je trebalo da napuni 28 godina. Vijest o njegovoj smrti rastužila je mnoge stanovnike ovoga grada koji su ga opisivali kao mirnog mladića i uzornog sportistu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.