Žene manje uživaju u seksu, evo i zbog čega

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2017, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene manje uživaju u seksu, evo i zbog čega

Muškarci se u većini slučajeva uzbuđuju i fizički, i psihički, ali žene se razlikuju - fizički uzbuđene žene često ni ne shvataju šta im se u tom trenutku dešava.

Naime, istraživanje koje je pre par godina sproveo Univerzitet Kvins u Kingstonu pokazalo je da žene manje uživaju u seksu zbog osećaja krivice koji dolazi kasnije.

- Hteli smo da vidimo kako vrlo subjektivni doživljaj seksualnog uzbuđenja održava fiziološki odgovor genitalija i da li se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << muškarci i žene tu razlikuju - rekla je doktorka Meredit Čivers, autorka studije.

Rezultati su bili jasni: muškarci su naveli da su bili uzbuđeni u vreme kad su to pokazali i aparati, ali kod mnogih žena došlo je do značajnog kašnjenja. Naime, dok su aparati pokazivali da je telo fizički uzbuđeno, mnoge žene su psihičko uzbuđenje osetile mnogo kasnije ili ga uopšte nisu osetile.

Muški mozak je zbog evolucijskih prednosti sinhronizovan s fizičkim pojavama, pa kod njih ne dolazi do vremenske razlike između fizičkog uzbuđenja i svesnog.

Za razliku od njih, žene ni ne stignu da utvrde da li su uzbuđene, iako njihove fizičke reakcije govore da je tako. Osećaj krivice i određene sramote posle seksa tu pojavu najbolje može da objasni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.