Žena sa dve vagine: Dva puta sam izgubila nevinost

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2012, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena sa dve vagine: Dva puta sam izgubila nevinost

Britanka Hejzel Džouns se oduvek pitala zašto je tokom puberteta patila od užasnih grčeva i veoma bolnih menstruacija. Istinu je otkrila tek kad je napunila 18 godina, kada joj je uspostavljena neverovatna dijagnoza - ona ima dve vagine!

Hejzel (27) pati od retkog poremećaja koji se zove "uterus didelphys", što znači da ima dve odvojene materice, kao i dva grlića materice.

Ona danas kaže da ovo stanje njoj ne smeta, ali da je zbog njega imala neobična iskustva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pa je tako, recimo, dva puta izgubila nevinost.

- Čim sam saznala šta je u pitanju, svima sam rekla. Smatrala sam da je to nešto neverovatno, a može da posluži kao dobar fazon na žurkama - rekla je ona u jutarnjem programu na televiziji ITV.

Ona kaže da je zbog ovoga ipak nije sramota.

- Mnoge žene su želele da je vide i ja sam im rado pokazala. Ovo nije nešto čega se stidim - tvrdi Hejzel.

Ali, nije uvek bilo tako. Ona se prisetila situacije iz mladosti kada je jednu drugaricu pitala u koju rupu da stavi tampon, da bi se postidela kada je druagrica pomislila da je tampon stavila u zadnjicu. Ona, međutim, tvrdi da je naučila da živi sa svojom različitošću.

- Ja imam sjajan seksualni život! - kaže Hejzel.

Dr Don Harper objasnila je da se ovakva vrsta anomalija javlja jednom u milion slučajeva. Ona je kod lekara otišla kada joj je tadašnji dugogdišnji dečko rekao da ima genitalije koje su "drugačije". Hejzelina doktorka Don Harper objasnila je da su ovakvi primeri veoma retki i da se javljaju praktično jednom u milion slučajeva.

- Dok se razvijaju u utrobi, devojčice u početku imaju dve cevčice koje se na kraju spajaju u jednu matericu nakon što pregrada nestaje, pa se stvara jedna materica. Jednom u 3.000 slučajeva dešava se da pregrada ostane u materici, ali slučaj sa dve materice još je ređi - kaže doktorka Harper.

Doktorka kaže da će Hejzel u slučaju trudnoće najverovatnije imati porođaj carskim rezom, jer su joj materice manje nego inače.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.