Zdravko Mamić podnio ostavku na čelnu funkciju u Dinamu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravko Mamić podnio ostavku na čelnu funkciju u Dinamu

Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik "Dinama", nego savjetnik u tom klubu.On je u utorak, 9.februara, saopštio da se povlači nakon što su državni organi započeli novu istragu protiv njega za izvlačenje profita za transfere fudbala, jer kako je rekao želi da osigura stabilnu budućnost kluba. 

Mamić je to rekao na konferenciji za novinare sazvanoj nakon što je USKOK u ponedjeljak objavio da je proširio istragu zbog izvlačenja novih oko devet miliona eura iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Dinama.

"To činim iz razloga da bi `Dinamo`, u koji sam se zaklinjao, mogao ići u budućnost i da na čelu ne bude Zdravko Mamić, da to ne bi zloupotrebljavali", pojasnio je Mamić.

On je rekao da je politika odlučila uništiti njega i "Dinamo" koji je preuzeo kada su od njega svi digli ruke.

Mamić je dodao da u redovnim poresknim kontrolama u "Dinamu" nikada nisu otkrivene nikakve nezakonitosti.

Mamić i još nekoliko njegovih saradnika uhapšni su prošlog novembra zbog optužbi za finasijske mahinacije i nanošenje štete Dinamu od oko 10 miliona eura prilikom prodaje igrača.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.