Zbog otmice tužioca saslušavani pripadnici turske levičarske grupe DHKP-C

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog otmice tužioca saslušavani pripadnici turske levičarske grupe DHKP-C

Turska policija danas je ispitala dvadesetak pripadnika ekstremno levičarske grupe odgovorne za otmicu tužioca Mehmeta Kiraza, koji je sinoć podlegao povredama posle policijske akcije njegovog oslobađanja.

Tužilac Mehmet Selim Kiraz otet je u sudu u Istabulu, a u jučerašnjoj policijskoj akciji teško je ranjen i potom je preminuo u bolnici.

Policija je juče posle šest sati pregovora krenula u akciju za oslobađanje Mehmeta Selima Kiraza. Tada su ubijena dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otmičara.

Revolucionarni front za oslobođenje naroda (DHKP-C) juče je preuzeo odgovornost za otmicu tužioca, a ubrzo su u Istanbuli počeli neredi i sukobi levičara sa policijom, dok su u Antaliji uhapšena 22 studenta.

Kiraz je istraživao okolnosti smrti jednog mladića koga je policija ranila na antivladinim protestima 2013. godine. On je posle 269 dana u komi umro 11. marta 2014.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.