Završni ispit iz matematike

Izvor: RTS, 19.Jun.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni ispit iz matematike

Osmaci polagali završni ispit iz matematike. Rešenje testa na sajtu RTS-a posle 13 časova. Ministar prosvete Žarko Obradović izvukao kombinaciju broj jedan za polaganje testa.

9.47 - Ministar Žarko Obradović u direktnom prenosu na RTS-u izvukao kombinaciju pod rednim brojem jedan.  

Budući srednjoškolci polagali su test iz matematike, čime su završili obavezni završni ispit, malu maturu, koji se vrednuje prilikom upisa u srednju školu.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prosvete i nauke Žarko Obradović je u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i Prvom programu Radio Beograda izvukao kombinaciju za polaganje testa iz matematike pod rednim brojem jedan.

Zadaci će po završetku testa biti objavljeni na sajtu Ministarstva prosvete www.upis.mpn.gov.rs i na sajtu RTS-a. 

Đaci osmog razreda juče su počeli polaganje male mature, rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. U Ministarstvu kažu da je test protekao u redu, a osnovci da zadaci nisu bili teški. 

Da li će đaci i upisati željenu školu zavisiće od uspeha koji su pokazali tokom školovanja i na maloj maturi. U Ministarstvu kažu da je nemoguće da iko bude oštećen, jer učenici imaju i pravo žalbe.

Ove godine je kontrola stroža u odnosu na prethodne godine. Uvedeni su i supervizori, koji nadziru nastavnike koji pregledaju radove.

Prvi put, rezultati završnog ispita za osnovce neće se objavljivati na sajtu škole, ulaznim vratima ili oglasnim tablama.

Rezultate će moći da vide đaci, roditelji ili staratelji.

Osmi razred završilo je 78.004 učenika, a u srednjim školama ima 83.335 slobodnih mesta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.