Zašto su se Hrvati na dan ogradili od Srbije?

Izvor: B92, 30.Jun.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su se Hrvati "na dan" ogradili od Srbije?

Beograd -- Ograda na graničnom prelazu između Hrvatske i Srbije je uklonjena, ali i dalje nisu jasni tačni razlozi zbog čega je uopšte postavljana.

Hrvati su ogradu počeli da postavljaju tokom prethodne noći, a hrvatski MUP je ranije saopštio da je ta prepreka postavljena s ciljem sprečavanja eventuelnog pokušaja nezakonitog ulaska u tu državu.

Prema nezvaničnim informacijama, hrvatska strana sinoć je obavestila srpsku stranu da će biti izvođeni radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na mostu sa hrvatske strane na graničnom prelazu, a u vezi sa migracijama, koji se ogledaju u postavljanju zaštitne kapije na ulasku u Hrvatsku.

U međuvremenu su se pojavile medijske spekulacije da Hrvatska strana podiže ogradu zbog moguće povećanosti priliva migranata.

Inače, nadležne službe nisu primetile prisustvo migranata, kao ni ekipa Tanjuga koja je bila na licu mesta.

Putnički i teretni saobraćaj odvija se normalno na tom prelazu, nakon uklanjanja ograde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.