Zašto se ne slažemo oko jutarnjeg seksa?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2015, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se ne slažemo oko jutarnjeg seksa?

U jednom od tekstova na temu "zornjaka", pisala je rečenica, koja ga možda najbolje "definiše" - "Sama činjenica da postoje pojmovi kao što je jutarnji seks, pokazuje da je život ponekad zaista divan". Odnosno, da takav može da bude.

Opsednuti fantazmom uspeha utemeljenom na broju nula na privatnom bankovnom računu, savremeni muškarci su u mnogo čemu izgubili smisao za uživanje. Ipak, sam pomen termina "jutarnji seks" mnogima od nas nabaciće osmeh na lice. Sećanje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neka srećnija, opuštenija vremena? Na neku konketnu osobu? Možda.

Ali, jedno je sigurno. Reč je o omiljenom muškom sportu i ukoliko je oko te tačke već postignut koncenzus, a jeste, možda je suvišno postavljati pitanje – zašto je to tako?

Glavni deo odgovora nudi zvanična nauka – u ranim jutarnjim satima muškarci se nalaze na maksimumu svog seksulanog potencijala. Da, to je ono što žene doživljavaju tek kasno popodne i uveče.

No, da li je priroda i ovoga puta, nameštajući svoju malu igru neusklađenosti, polovima stvorila još jednu teškoću sa kojom će morati da se izbore?

Iskusan muškarac će pre odgovoriti da nam je namestila još jedan – izazov. Jer, ukoliko je žena ujutru nezaintersovana za seks i teško da bi ga se u tom trenutku uopšte i setila, da nečiji prsti baš tada ne traže put do njenog vrata i grudi, onda je teži tas vage na muškoj strani.

Naime, od njegove veštine i umeća zavisi da li će ona "mirnim putem" pristati da promeni mišljenje.

Zbog toga je jutarnji seks, osim toga što je toliko voljena stvar, ujedno i krupan test za ceo arsenal muških moći zavođenja i demonstraciju istih. Ako se priča proširi i na druge aspekte odnosa onda to može biti i pokazatelj svežine i kvaliteta veze, usklađenosti temperamenata partnera, obostranog razumevanja.

Mada, na kraju krajeva, za sve lepo u životu se treba izboriti. U tome je glavni deo draži. A, ukoliko ponekad i bez borbe samo prosto padne sa neba, Romeo zna da ne sme da se opusti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.