Zašto nas pecka jezik kad jedemo ananas?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2017, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto nas pecka jezik kad jedemo ananas?

On je izuzetno sladak, sočan i čest sastojak voćnih salata. Svi znamo da je ananas obavezna namirnica prilikom detoksikacije i mršavljenja, a odličan je i kao prirodni a jedina mana mu je što pecka jezik i nepce kad ga jedemo.

Ananas je jedina namirnica koja sadrži bromelain, a njegova uloga u organizmu je da razgrađuje proteine na manje delove koje telo brže može da iskoristi kao izvor energije, a upravo ona izazvia peckanje na jeziku.

Zbog toga je ananas saveznik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vitke linije. Bromelain se smatra vrlo efikasnim razređivačem krvi, kao i supstancom koja se odlikuje svojstvima pomoću kojih se sprečavaju upale.

Bromelaina najviše ima u jezgru (stabljici) ananasa. Zato kad oljuštite ananas, pažljivo isecite tvrdi deo u sredini, pa će osećaj peckanja biti zanemarljiv.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.