Zašto mace vole da piju vodu sa slavine?

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto mace vole da piju vodu sa slavine?

Ako ste ponosni vlasnsik mace, sigurno ste je nekada zatekli kako pije vodu sa česme ili čak iz vaše čaše… Jeste li se zapitali zašto to radi, iako je posuda za vodu puna? Evo odgovora

Zapravo, isto kao i mi, mačke takođe više vole svežu vodu, od one ustajale u činijici. Voda koje teče iz česme je vrlo privlačna njihovim čulima sluha i vida, verovatno i čulu mirisa.

Čak i ako posuda za vodu vaše mačke ne deluje prljavo, bakterije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se vrlo brzo nagomilavaju, naročito ako koristite posude od keramike i plastike.

Uvek je bolje rešenje da koristite činijice od nerđajućeg čelika, kako za hranu tako i za vodu.

Takođe, preporučuje se da menjajte vodu što češće, a posudu vrlo temeljno operite i isperite.

Ustajala voda već nakon nekoliko časova gubi kiseonik. Ipak, mačke vrlo dobro znaju kako sveža voda ima u sebi puno kiseonika, što posebno važi za vodu koja teče iz slavine.

Izvor: zivotinje.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.