Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2016, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je vaš partner ponekad iritantan

Ako vam se nekada desilo da vas vaš partner, kolega ili prijatelj mnogo nervira iz nekog vama nepoznatog razloga, možda nije njihova krivica.

Ovo se vjerovali ili ne, dešava najčešće ženama. Istraživanje sa Univerziteta u Mičigenu je pokazalo da se to vjerovatno dešava jer su žene osjetljivije na iritantna ponašanja, u poređenju sa muškarcima kojima treba malo više vremena da to uvide.

U istraživanju je učestvovalo 235 studenata, kako bi se saznalo koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je razlika između muškaraca i žena kada su u pitanju njihove reakcije prema ponašanju u profesionalnoj i ličnoj vezi. Tačnije, praćeno je kako muškarci, a kako žene reaguju na iritantno ponašanje u nekoj društvenoj situaciji uključujući antagonizam, dominaciju i neprikladnu privrženost. Dat im je zadatak da ocjene njihovu osjetljivost na svako ponašanje prijatelja, kolege ili partnera. U sve tri veze, žene su bile najosjetljivije na nepristojno i iritantno ponašanje.

„Žene su izgleda društveno svjesnije, pa im je lakše da uvide iritantne stvari, za razliku od muškaraca,“ rekao je istraživač Kristofer Hopvud.

Da li ovo znači da kada osjetite iritantno ponašanje kod svog partnera treba da ga opomenete? Mislimo da nije obavezno, ali im ipak ne treba dozvoljavati da imaju neprikladno ponašanje, samo zato što to ne primjećuju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.