Zašto Izetbegović nije otišao u Mostar?

Izvor: B92, 26.Jul.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Izetbegović nije otišao u Mostar?

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da na sastanak u Mostaru nije otišao jer je procenio da susret nema kapacitet da uspe.

On je istakao i da sastanku koji je sazvao predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović nije prisustvovao jer smatra da sa njega ne bi bilo moguće da bude poslata dobra poruka.

Planirani radni ručak predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića sa političkim liderima BiH otkazan je, jer su bošnjački član Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bakir Izetbegović, i predsednik SBB Fahrudin Radončić otkazali dolazak.

"Nisam otišao zato što nije valjano pripremljena atmosfera za taj sastanak ili radni ručak. Ja sam od Čovića tražio da kontaktira Radončića, tako da se dogovorimo da se relaksiraju odnosi. Da se ne dogodi da ja budem u Mostaru na ručku dok ovde oni napadaju Izveštaj o radu Saveta ministara. Tako da se malo relaksira taj odnos između SBB-a i SDA. Međutim, jučerašnje izjave Radončića su zakovale jedan nejasan odnos njega spram mene i spram Saveta ministara", rekao je Izetbegović za BHRT.

Izetbegović kaže da je nakon toga procenio da nema svrhe sastajati se, jer neće biti poslata poruka pomirenja i dobrog odnosa i sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, kao ni sa Radončićem.

"Da se to moglo postići, to bi vredelo odlaska u Mostar", rekao je Izetbegović.

Prema njegovom mišljenju, potreban je sastanak koalicionih partnera, sastanak sa partnerima iz Saveza za promjene, eventualno prošireni sastanak sa predsednicima svih parlamentarnih stranaka koje su se obavezale za ubrzani evropski put.

Takav sastanak, smatra Izetbegović, mogao bi biti organizovan u bilo kojoj instituciji u BiH, Predsedništvu ili Parlamentu.

Ipak, on ocenjuje da i pored svih problema koalicija na nivou države i Federacije postoji.

"Dok god se donose neke odluke, neki zakoni, dok god se neke stvari pomeraju napred, ona postoji, samo što nije efikasna. Spora je i puna kočnica, bespotrebno opterećena konfliktima, ličnim odnosima lidera", smatra Bakir Izetbegović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izetbegović: Nema svrhe sastajati se, ne bi bila poslata poruka pomirenja

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da na današnji sastanak u Mostaru, koji je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, nije otišao jer je procijenio da susret nema kapacitet da uspije i da sa njega bude poslata dobra poruka...Planirani radni ručak...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.