Zaštitite ruke, vrat i dekolte

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitite ruke, vrat i dekolte

Tanka koža na rukama i vratu nema sposobnost regeneracije kao na licu, zato je, kada izlazite, zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom. Posle tuširanja, dok je koža vlažna, utrljajte ulje od semenki šafrana

Proleće se već oseća u vazduhu, sezona šalova i rukavica je pri kraju i pravi je čas da počnemo da više vodimo računa o zaštiti kože vrata, dekoltea i ruku od prolećnog sunca i vetra. Na ovim delovima tela koža je posebno osetljiva, pa su i bore uočljivije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Tanka koža na rukama i vratu nema sposobnost regeneracije kao na licu, zato je, kada izlazite napolje, zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom. Sunce još nije jako, ali u kombinaciji sa vetrom može da je osuši i ošteti. Uveče, na vrat i dekolte, nanesite hranljivu kremu za lice sa retinolom, a ujutru sa antioksidansima.

Posle tuširanja, dok je koža još vlažna, utrljajte ulje od semenki šafrana. Pitate se zašto? Zato što je bogato linoleinskom kiselinom, koju organizam koristi za sintezu ceramida, ključnog dela zaštitnog sloja epiderma.

Obratite pažnju i na ishranu, pa osim namirnica bogatih vitaminima i mineralima, unosite više maslinovog ulja i lanenih semenki. Za lep ten preporučuje se 30 g orašastih plodova dnevno i riba tri puta nedeljno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.