Zaposleno 10.430 osoba koja su radile na crno

Izvor: RTS, 18.Sep.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleno 10.430 osoba koja su radile "na crno"

Ministarstvo za rad je saopštilo da su poslodavci u Srbiji, posle kontrole Inspektorata za rad, za tri meseca zaposlili 10.430 osoba, koji su prethodno bili angažovali "na crno".

Inspektorat za rad Ministarstva je, radi suzbijanja rada "na crno", od 1. juna do 10. septembra ove godine obavio 8.856 kontrola, kojima je bilo obuhvaćeno 151.533 zaposlenih, prenosi Beta.

Najveći učinak je postignut vanrednim, više puta ponovljenim inspekcijskim nadzorom kod poslodavaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čija su pretežne delatnosti fizičko-tehničko obezbeđenje, ugostiteljstvo i građevinarstvo, saopštilo je Ministarstvo.

Kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko tehničko obezbeđenje, broj zaposlenih povećan za 46,12 odsto.

Ugostitelji su povećali broj zaposlenih za 34,40 odsto, a građevinske firme za 25,17 odsto, piše u saopštenju.

Umesto fiktivnih ugovora o stručnom osposobljavanju i usavršavanju, poslodavci su posle inspekcije zaključili ugovore o radu i druge u skladu sa Zakonom o radu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.