Zaplenjena droga, osmoro uhapšeno

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena droga, osmoro uhapšeno

Na području Srema sprovodena je policijska akcija u kojoj je uhapšeno osam osoba, nađeno više od pet kilograma narkotika, jedna laboratorija za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, a oduzeta je i veća suma novca, saopštio je MUP.

Policija je u Sremu pretresla 101 lokaciju i oduzela više od pet kilograma različitih vrsta narkotika, od čega najviše marihuane, navodi se u saopštenju MUP-a, koje prenosi Beta.

Prilikom pretresa je nađeno i više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 85.000 evra, 2.080 švajcarskih franaka i 1.475 dolara koji su poslati na veštačenje u Narodnu banku Srbije.

Oduzeta je i jedna puška, tri pištolja, tromblonska mina, tri okvira za automatsku pušku i 206 metaka raznog kalibra, digitalne vage, lule za pušenje droge, mobilni telefoni i kartice.

Na osnovu nađenih predmeta, rasvetljene su tri teške krađe.

Za osam osoba za koje se sumnja da su neovlašćeno proizvodile, prodavale i posedovale drogu, određeno je zadržavanje do 48 časova.

Policija je saopštila da je po saslušanju u tužilaštvima, za šest osoba određen pritvor do 30 dana.

"Nadležnim tužilaštvima, u redovnom postupku, biće podnete krivične prijave protiv 25 osoba za izvršenih 29 krivičnih dela u vezi s drogom, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, prikrivanje i krađu", piše u saopštenju.

Akcija je sprovedena u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici i osnovnim javnim tužilaštvima na području Srema.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SM: Zaplenjena droga, osmoro uhašeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2014

Na području Srema sprovodena je policijska akcija u kojoj je uhapšeno osam osoba, nađeno više od pet kilograma narkotika, jedna laboratorija za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, a oduzeta je i veća suma novca, saopštio je danas MUP...Kako je navedeno u saopštenju, policija je pretresla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.