Zaplenjen srebrni nakit na Preševu

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen srebrni nakit na Preševu

Carinici su prošle noći sprečili grčkog državljanina da nelegalno unese više od pet kilograma srebrnog nakita, u vrednosti oko 16.000 evra, na ulazu graničnog prelaza Preševo.

Nakit je pronađen u prtljagu, prilikom detaljne kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Grčka-Srbija, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se navodi, pronađeno je 500 pari minđuša, 300 prstenova, 200 privezaka za lančić i još toliko lančića, kao i oko 80 narukvica i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << seta nakita.

Pored navedenog srebra, čija se vrednost procenjuje na više od 16.000 evra, kod prekršioca je pronađena i manja količina bižuterije – oko 45 pari minđuša i gotovo 30 narukvica.

Putnik je carinicima rekao da je nakit nabavio u Grčkoj i da je imao nameru da ga odnese nekome u Beograd, gde je krenuo na odmor.

Budući da se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud će slučaj voditi po hitnom postupku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.