Zapad bi u HR da pošalje hiljade i hiljade migranata

Izvor: B92, 30.Sep.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zapad bi u HR da pošalje hiljade i hiljade migranata"

Zagreb -- Zapadne zemlje žele da pošalju u Hrvatsku hiljade i hiljade migranata koje oni sami ne žele da prime, tvrdi zagrebački "Večernji list".

Zagrebački dnevnik tvrdi da je od početka ove godine do kraja septembra Hrvatska primila čak 3.493 zahteva za ponovni prihvat migranata koji su preko te zemlje stigli na Zapad.

"Večernji" navodi da je reč o ljudima kojima nisu odobreni azili u zemljama u kojima su ih tražili.

"Najviše je zahteva za ponovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prihvatom stiglo iz Austrije - 1.782 zahteva. Obistini li se taj scenario, teško je reći gde će se toliki broj ljudi smestiti", piše ovaj list u tekstu koji će biti objavljen u sutrašnjem izdanju.

"Večernji" dodaje da su rokovi u kojima Hrvatska mora da odgovori na zahteve zapadnih zemalja za preuzimanje migranata u rasponu od jednog do dva meseca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.