Zahvalnost Kini na pomoći u slučaju kantrimen

Izvor: RTS, 18.Sep.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalnost Kini na pomoći u slučaju "kantrimen"

Državni sekretar MUP-a Srbije Aleksandar Nikolić zahvalio se kineskim vlastima na efikasnosti i pruženoj pomoći u slučaju "kantrimen", hapšenju i isporučivanju Marka Milićeva.

Aleksandar Nikolić je zahvalnost Srbije preneo u razgovoru sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Lijom Mančangom, prenosi Tanjug.

Ukazujući na potencijale za unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova i javne bezbednosti, dvojica zvaničnika su izrazila zadovoljstvo bilateralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnjom i nivoom političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Kine.

Na sastanku su razmotrena pitanja od značaja za unapređivanje međusobne policijske saradnje i saradnje u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala, saopštio je MUP Srbije.

S obzirom da je bezbednost osnovni preduslov ekonomskog razvoja i povoljnog investicionog ambijenta, razmotreni su i modaliteti poseta na visokom nivou i konkretizacije sadržaja saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Marko Milićev je uhapšen u Kini 1. septembra zbog sumnje da je vozilom na beogradskom Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, koji je podlegao povredama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.