Zagreb: Skinuta tabla sa ćiriličnim pismom

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Skinuta tabla sa ćiriličnim pismom

Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma u centru Zagreba.

Tabla je bila postavljena na ulazu u zgradu gde je smeštena glavna kancelarija SDF-a.

Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog udruženja, navode iz SDF-a i sa žaljenjem konstatuju da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje su kao organizacija doživeli u Zagrebu, s obzirom da je ovo treći put da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tabla sa imenom organizacije uništena ili otuđenja sa pročelja zgrade.

"Nadamo se da će počinitelj(i) biti pronađen(i), a da ćemo kao društvo demokratski sazreti u pravcu punog poštovanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta", piše u saopštenju SDF-a koje potpisuje predsednik Upravnog odbora Veljko Džakula.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Zagrepčanima smeta ћирилица

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015

Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma (SDF) u centru Zagreba, postavljenu na ulazu u zgradu gde je smeštena glavna kancelarija SDF-a...Foto: MONDO, Lana Stošić..  Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.