Zablistajte nakon burne noći

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zablistajte nakon burne noći

Ukoliko ste preterali u noćnom provodu i u krevet otišli znatno nakon vašeg uobičajenog vremena za spavanje znaci umora će se ujutru svakako pokazati na vašem licu, naročito u predelu očiju. Ali ne paničite, postoje trikovi kojima ćete vratiti svežinu vašem umornom licu i ublažiti naduvenost.

Dermatolog Gorana Isailović ističe da hladne obloge najbrže smanjuju nadutost oko očiju i ublažavaju podočnjake. Najbolje je da dve kašike držite nekoliko minuta u zamrzivaču, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pa ih onda prisloniti na oči i hladan metal će momentalno zategnuti kožu.

Evo kako da pravilno nanesete hidratantnu kremu za lice

"Zrelijoj koži može pomoći i kofein. Podočnjaci su gravitacione bore koje nastaju jer se podkožno masno tkivo otapa i smanjuje se njegov volume, a kofein je odličan borac protiv masnih naslaga, pa kreme za lice na bazi kofeina vidljivo zatežu podočnjake i uklanjaju umor sa lica. I natopljene kesice zelenog čaja su dobre za uklanjanje podočnjaka. Limfnom drenažom brzo ćete smanjiti znakove nadutosti i eliminisati višak tečnosti koja se zadržala u podočnjacima. Prislonite srednje prste na unutrašnje uglove oka i blago pritiskajući pomerajte ih ka spoljašnjim, zatim ka slepoočnicama pa sve do brade. Ponovite ovo nekoliko puta. Vitamin C, takođe, pomaže izbacivanje tečnosti, pa toga dana pijte sok od ananasa, jedite avokado i celer. Vitamin K deluje na jačanje zidova krvnih sudova, pa ukoliko ste skloni podočnjacima vrlo je korisno da u kući imate takve kreme", ističe Gorana Isailović i dodaje, ipak, da je san nezamenljiv, pa pazite da vam se na dešava baš često da na spavanje idete u ranim jutarnjim satima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.