Za operaciju gama nožem 3.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2015, 03:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za operaciju gama nožem 3.000 evra

U srpskom nacionalnom centru za gama nož do kraja godine biće operisano više od 50 pacijenata obolelih od tumora na mozgu. Troškove za bolesnike u Srbiji snosi Republički fond za zdravstvo, a cena tretmana za pacijente iz inostranstva je 3.000 evra.

To je, tvrde u Kliničkom centru Srbije, najjeftinije u regionu. Prema rečima ministra zdravlja Zlatibora Lončara, do sada se javilo 28 obolelih iz drugih zemalja, među kojima jedan iz Indije.

- Od početka rada u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novembru, za 25 dana, gama nožem, aparatom koji zamenjuje hiruršku operaciju, uspešno je obavljeno 36 intervencija i zato se nadam da će do Nove godine biti ispunjen plan - rekao je Lončar.

Za obavljanje operacija zadužen je tim od 15 ljudi, na čijem je čelu profesorka Danica Grujičić, načelnica Neuroonkologije Klinike za neurohirurgiju KCS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.