Za koga će glasati američki Srbi?

Izvor: VOA, 29.Apr.2016, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za koga će glasati američki Srbi?

Hilari ili Berni, Tramp ili Kruz? U izbornom ciklusu 2016. svoj glas će jednom od kandidata podariti i desetine hiljada Amerikanaca srpskog porekla. Iako ne postoje statistike, niti ankete koje bi izmerile raspoloženje srpske dijaspore, mogu se uočiti odredjeni trendovi, a koja će platforma biti bliža američkim Srbima zavisi od njihovih zanimanja, generacije, ali i geografije.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Hilari, Tramp ili Sanders - za koga će glasati Srbi u SAD?

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 09:14

Vašington -- Iako ne postoje statistike niti ankete koje bi izmerile raspoloženje srpske dijaspore, mogu se uočiti određeni trendovi...Koja će platforma biti bliža američkim Srbima zavisi od njihovih zanimanja, generacije, ali i geografije, tvrdi "Glas Amerike"...Prema rečima Danijele Sremac,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.