Za Ministarstvo rada oko 155 milijardi dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2014, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Ministarstvo rada oko 155 milijardi dinara

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je predlogom budžeta za 2015. za to ministarstvo izdvojeno oko 155 milijardi dinara i od toga skoro 94 odsto biće izdvojeno za socijalna davanja.

Vulin je rekao Tanjugu da je ukupna masa predviđena za dečji dodatak povećana.

"Mi očekujemo da nam se deca rađaju", poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, to ministarstvo je od rebalansa do danas uštedelo 1,8 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dinara.

On je napomenuo da se štedelo na svemu - dnevnicama, službenim putovanjima, automobilima, ali ne i na socijalnim davanjima.

Vulin je još jednom zahvalio premijeru i Vladi Srbije što su podržali stav tog ministarstva da sve može da se umanji, ali ne i socijalna davanja.

"Nijedno socijalno davanje nije umanjeno, svi oblici od dečjeg dodatka do hraniteljskih nadoknada...bilo koje socijalno davanje koje smo i do sada imali ostaje", rekao je ministar.

Vulin je istakao da je velika stavar da u vremenu štednje i ekonomske krize država razume da postoje stvari koje se "neće dirati".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Od 155 milijardi dinara za Ministarstvo rada, 94 odsto za socijalna davanja

Izvor: Blic, 21.Dec.2014

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izjavio je večeras da je predlogom budžeta za 2015. za to ministarstvo izdvojeno oko 155 milijardi dinara i od toga skoro 94 odsto biće izdvojeno za socijalna davanja...Vulin je rekao da je ukupna masa predviđena za dečji dodatak povećana..."Mi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.