ZNAO DA ĆE UBITI KENEDIJA: Ovo je pismo u kojem moli predsednika da ne dolazi u Dalas!

Izvor: Kurir, 01.Sep.2014, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZNAO DA ĆE UBITI KENEDIJA: Ovo je pismo u kojem moli predsednika da ne dolazi u Dalas!

Stanovnik Dalasa izrazio je zabrinutost za sudbinu predsednika. Međutim, očigledno je da je znao mnogo više...

Stanovnik Dalasa Neli Dojl pisao je Beloj kući, tačnije tadašnjem portparolu Pjeru Salingeru 28. oktobra 1963. U tom pismu je upozoravao na opasnost od rulje koja je već pokušala da napadne američkog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama, Adlaja Stivensona.

Prema njegovim rečima, nikakva vojska ili policija ne može da kontroliše ovu rulju pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bi se moglo dogoditi isto što i sa predsednikom Mekkinlijem. Naime Vilijam Mekkinli je američki predsednik koji je ubijen početkom 20. veka, a nasledio ga je Teodor Ruzvelt.

Ipak, Salinger je odgovorio piscu 8. novembra i izjavio da ceni njegovu zabrinutost, ali bilo bi vrlo loše kada bi, kako je rekao, u SAD postojao grad koji predsednik ne može da poseti.

Mnogi teoretičari smatraju da je Dojl znao da će predsednik Kenedi biti ubije, dok drugi govore o čistoj slučajnosti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.