ŽENSKE TAJNE: Ovo su 10 ljubavnih saveta koje svaka majka kaže ćerki!

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽENSKE TAJNE: Ovo su 10 ljubavnih saveta koje svaka majka kaže ćerki!

Ne zabavljaj se s muškarcem koji neće da igra s tobom. Muškarac koji će igrati sa vama, čak i ako ne voli da pleše, znači da je od onih koji žele da vas usreće

Urednice ženskih časopisa, stručnjaci za ljudske odnose i žena iz običnog života otkrile su dragocene savete koje su dobile od svojih majki.

1. UVEK RADI NA SEBI

- Majka me je još u srednjoj školi naučila da nikad na mirujem, da stalno radim na sebi, podižem svoje standarde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da je bolje biti sam, nego da želiš da budeš sam - rekla je Džil Perša, urednik lepote u časopisu "Vimins helt".

2. BUDI SA ONIM KOJI ŽELI DA PLEŠE SA TOBOM

- Majka mi je jednom rekla: "Ne zabavljaj se s muškarcem koji neće da igra s tobom". Možda zvuči smešno, ali, kad bolje razmislite, nije. Muškarac koji će igrati sa vama, čak i ako ne voli da pleše, znači da je od onih koji žele da vas usreće. Ma kako mu bilo neprijatno, on će pristati na ples, samo zato što zna da vama to znači. Takav će biti i u ostalim stvarima - rekla je Hana Bartels

3. ZAĐI NA SASTANAK JER SE NIKAD NE ZNA

- Ako te neko pita da izađete ili ti neko ugovori sastanak “na slepo”, idi! Nikad se ne zna. Ako ti se on ne dopadne, možda ima neke interesantne prijatelje - ispričala je jedna od urednica.

4. ON MORA DA TI BUDE PODRŠKA

- Najvažnija stvar u životu je odabir životnog partnera. A on mora da ti bude podrška u onome što želiš da radiš i da ti pomogne u određenim trenucima da to i ostvariš - rekla je Kerolin Kilstra, urednik onlajn izdanja “Vimins Helt”.

5. NEKAD MORAŠ I DA SE ODRIČEŠ STVARI

- Bila sam u situaciji kad sam mnogo volela svog dečka, ali sam znala da nismo jedno za drugo. Majka mi je govorila: “Ponekad, u životu, najteže je napustiti nešto što voliš”. To je bilo četiri meseca pre nego što je umrla, pa mi je i tim savetom delimično pomogla da lakše prebolim njenu smrt - rekla je Džuli Snajder.

6. LJUBAV TREBA DA BUDE NA PRVOM MJESTU

- Mama me je rodila kad je imala 18 godina, ali nije htela da se uda za mog oca, jer ga jednostavno nije volela, nego je rešila da me sama rodi. Sedam godina kasnije, udala se za ljubav svog života - rekla je Lori Dejvis, osnivač sajta za ljubavne savete.

7. VAŽNO JE UZAJAMNO POŠTOVANJE

- Mama mi je dala dva saveta pre nego što sam se udala: "Svakom od vas dvoje onaj drugi treba da je na prvom mestu" i "Očekuj probleme u braku, ali veruj u to da ćete uspeti da ih zajedno rešite", rekla je Andrea Sirtaš, pisac.

8. PROBAJ SEKS SA NJIM PRE UDAJE

- Moja majka je bila jedna od retkih koja nije govorila “ništa pre braka”, kao što su činile majke mojih drugarica. Govorila mi je da je seksualna hemija od ogromnog značaja za jednu vezu. Jednom prilikom mi je rekla: “Ne želiš, valjda da provedeš ostatak života glumeći orgazam?” – ispričala je jedna urednica.

9. NE MORAŠ SVE DA DRŽIŠ POD KONTROLOM

- Omiljena uzrečica moje majke bila je: "Ništa se ne dešava bez razloga". Ljubav i zabavljanje mogu biti jako komplikovani, i zato ne treba previše razmišljati o tome, nego se opusti i sve će doći na svoje mesto - rekla je Kejsi Guirin, urednik u časopisu “Vimins Helt”.

10. POSVETI MU SE

- Uvek ćeš imati mnogo obaveza, stalno nešto iskrsne, trista obaveza... Ali, ponekad je potrebno sve to ostaviti po strani i potpuno se usredsrediti na onoga do koga ti je stvarno stalo - rekla je Elison Goldman, pomoćnica urednika u časopisu "Vimins Helt".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.