ZELENAS-PRETIO-DUZNIKU-Izvadicu-ti-bubrege-i-prodati-ih-za-4.000-evra

Izvor: medio.rs, 09.Avg.2014, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZELENAS-PRETIO-DUZNIKU-Izvadicu-ti-bubrege-i-prodati-ih-za-4.000-evra

Prestravljeni I. S. (43) je zelenaša G. S. (35) koji mu je pretio da će mu naplatiti dug vađenjem bubrega, prijavio policiji od koje je dobio 500 evra, da ih preda iznuđivaču.

G. S. (35) iz Aleksinca zapretio je svom sugradjaninu I. S. (43) da će mu izvaditi i prodati bubrege za četiri hiljade evra, na ime kamate za dug.Prestravljeni čovek je zelenaša prijavio policiji od koje je dobio 500 evra, da ih preda iznuđivaču. Kako je novanica bila obeležena, zelenaš je >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << uhapšen čim je uzeo pare.

Kako saznajemo, golgota oštećenog počela je prošle godine, kada je prestao da zelenašu plaća kamatu.

I. S. (43) je od zelenaša krajem 2012. godine pozajmio 2.000 evra uz mesečnu kamatu deset odsto a kao garanciju je zahtevao da otac dužnika sa njim potpiše ugovor o navodnoj kupoprodaji starije kuće i placa. Dužnik je prvih pet, šest meseci uredno izmirivao kamatu, a onda mu je ponestalo novaca pa je prestao sa isplatama.

Zelenaš je zbog toga zatražio od J. S. da njegov otac potpiše aneks ugovora kojim mu navodno prodaje još dva ara isto placa. Dužnik je to najpre odbio, ali ga je G. S. odveo izvan grada, pretio mu bezbol palicom i govorio mu da će ga ubiti i baciti ga u reku. Otac dužnika se uplašio pa je prihvatio zelenašev zahtev – kažu naši sagovornici iz istrage.

Smatrajući da je predajom još dva ara placa raskrstio sa zelenašem, J. S. mu više nije davao novac, ali je nedavno saznao da je bio u zabludi.

- Juna meseca ove godine oštećeni je dobio SMS poruku od I. S. kojom ga je obavestio da duguje 10.000 evra a posle mesec dana tražio mu je još hiljadu evra. Kako dužnik više nije imao novca, zelenaš mu je kazao da će mu uzeti još jedno parče placa ali da će njime otplatiti samo deo duga od sedam hiljada evra, dok će ostatak do 11.000 naplatiti tako što će mu izvaditi bubrege i prodati ih. Da bi mu stavio do znanja da su mu namere krajnje ozbiljne, u prisustvu oštećenog je telefonirao nekom svom navodnom dužnikuupućujući mu ozbiljne pretnje što je dodatno uplašilo I. S. Smatrajući da je zelenaš zaista spreman da ga ubije, oštećeni se obratio policiji – kažu naši izvori.

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZELENAŠ PRIJETIO DUŽNIKU: Izvadiću ti bubrege i prodati ih za 4.000 evra!

Izvor: Cafe.ba, 09.Avg.2014

Prestravljeni I. S. (43) je zelenaša G. S. (35) koji mu je prijetio da će mu naplatiti dug vađenjem bubrega, prijavio policiji od koje je dobio 500 evra, da ih preda iznuđivaču ..G. S. (35) iz Aleksinca zaprijetio je svom sugradjaninu I. S. (43) da će mu izvaditi i prodati bubrege za četiri hiljade...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.