ZAŠTO MUP ĆUTI: Policijski funkcioneri pljačkali građane!

Izvor: Kurir, 13.Apr.2014, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTO MUP ĆUTI: Policijski funkcioneri pljačkali građane!

Dragan Arizanović, pomoćnik komandira Žandarmerije, i Milisav Tomić, pomoćnik komandira PTJ, oteli imovinu dvojici Lazarevčana i pretili im. Uprkos dokazima, istraga stoji u mestu

LAZAREVAC - Strahovlada.

Dvojica visokih policijskih funkcionera iz Lazarevca prevarili su i opljačkali građane ove opštine, a nakon toga im uterivali strah pretnjama koristeći svoj položaj, dok s druge strane policija, upoznata sa ovim činjenicama, do danas ćuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i prikriva njihova krivična dela, saznaje Kurir iz Tužilaštva.

Pozivao se na funkciju

Prvog od njih, kaže naš izvor, Dragana Arizanovića, pomoćnika komandanta Žandarmerije, Osnovno javno tužilaštvo sumnjiči da nije isplatio 27.500 evra Miroslavu Pantiću i njegovim naslednicima za stan koji je od njega kupio.

- Arizanović se u januaru 2006, kad je kupio stan, u pisanoj izjavi obavezao da će novac Pantiću isplatiti u roku od 90 dana, ali to nije učinio do danas. Kada ga je Pantić zvao da traži svoj novac, Arizanović mu je pretio da će ga uhapsiti pozivajući se na svoju visoku funkciju u policiji - kaže naš sagovornik.

Miroslav Pantić je u međuvremenu preminuo, a njegova ćerka je podigla krivičnu prijavu protiv Arizanovića, koja nije procesuirana do danas jer, prema rečima našeg izvora, policija u Lazarevcu štiti svog funkcionera.

Protiv drugog policijskog funkcionera, kaže naš izvor, Milisava Tomića, inače pomoćnika komandira PTJ, pokrenuta je krivična prijava zbog sumnje da prevario Milana Vujičića uzevši od njega 15.000 evra za stan u izgradnji u Sremskoj Mitrovici. Vujičić obećani stan nikad nije video, niti mu je ikad vraćen oduzeti novac.

Pretio

- Vujičić nije imao rešeno stambeno pitanje i poverovao je Tomiću smatrajući da čovek na tako visokoj funkciji u policiji mora biti pošten, i ne sumnjajući da će ga prevariti. Kada je posle shvatio da je opljačkan, tražio je novac, ali Tomić se nije ustručavao da mu zapreti i smrću: „Imaš porodicu, putuješ često, neće biti dobro da ti se nešto desi“ - priča naš sagovornik.

Pitanje za Direkciju policije je zašto ćuti, pogotovo kad se ima u vidu činjenica da, kako tvrdi naš izvor, protiv pomenutih policijskih funkcionera postoji više dokaza koji potvrđuju njihovu krivicu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.