ZASTO BOZE ZASTO Jednu od ove dve lepotice su ubili samo da bi druga izgledala lepse

Izvor: medio.rs, 27.Nov.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZASTO BOZE ZASTO Jednu od ove dve lepotice su ubili samo da bi druga izgledala lepse

Udruženja za zaštitu i prava životinja danas će u crvenim jaknama, sa maskama i sa plakatima u rukama na kojima će stajati moto: "Za Srbiju bez krzna" stajati u Beogradu na stanicama tramvaja broj 7, na potezu od Vukovog spomenika do Ustaničke

Danas se i u Srbiji obeležava svetski Dan borbe protiv krzna (Fur Free Day), koji je svake godine poslednjeg petka u novembru, u okviru Nedelje borbe protiv nošenja prirodnog krzna.

Centralni događaj Dana protiv krzna >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << održaće se u 12 časova ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj 22, gde je u planu da se ministarki Snežani Bogosavljević uruči protestno pismo.

Udruženja za zaštitu životinja napominju da u Srbiji postoje intersne grupe koje žele da obore Zakon o dobrobiti životinja Srbije, donet 2009. godine, po kome će od 2019. biti zabranjeno držanje, reprodukcija, uvoz, izvoz i ubijanje životinje radi prodaje krzna i kože.

Kompletna manifestacija Dana protiv krzna trajaće do 14 časova.

Napišite nam u komentarima šta mislite o nošenju prirodnog krzna, kao i o ubijanju životinja zbog toga.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.