ZAROBLJENA U ZONI SMRTI Ljubav koja je prekinuta na Mont Everestu

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAROBLJENA U "ZONI SMRTI" Ljubav koja je prekinuta na Mont Everestu

Australijska alpinistkinja Marisa Strajdom (34) preminula je od posledica bolesti tokom pohoda na Mont Everest sa svojim suprugom. Nakon tragedije njeno telo ostalo je zarobljeno na planini jer suprug, takođe jako bolestan, nije uspeo da ga ponese sa sobom. Njena porodica sada očajnički pokušava da smisli način kako da dopremi njeno telo u Australiju.

Marisin muž, Robert Gropel, je uspeo da preživi ovaj pohod na osvajanje najvišeg vrha sveta iako je oboleo od jake upale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pluća. Iako se ne oseća dobro, on je "potpuno očajan" i odbija da napusti Nepal bez tela svoje supruge.

Telo nesrećne žene još se nalazi u "zoni smrti" i biće jako teško pronaći način da se ono izvuče odatle.

Aleta Njuman, sestra preminule doktorke Strajdom, kaže da je prioritet porodice da pronađe način da se telo sa visine od 8.000 metara prenese u Australiju.

"Drago nam je da čujemo da će Robert izgleda uspeti da donese Marisino telo. On je osoba koja će nam objasniti šta se zapravo desilo, jer je bio prisutan. U stanju je da priča o tome, ali potpuno slomljen. Odlučan je da ne napusti Nepal bez njenog tela", izjavila je sestra preminule žene za Dejli mejl.

Robertovi roditelji su doputovali u Nepal da bi mu pomogli u nameri da telo supruge spusti sa velike visine i vrati ga u Australiju gde će biti sahranjeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.