ZARADITE: Nagrada  250.000 evra za informaciju o nestalim slikama!

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZARADITE: Nagrada 250.000 evra za informaciju o nestalim slikama!

Za dojavu o tome gde se nalaze ukradena dela iz jedne bečke vile, vredna oko dva miliona dolara ponuđena je do sada najveća nagrada od 250.000 evra

BEČ - Mesec dana posle krađe 72 vredne slike iz jedne bečke vile, anonimni donator je ponudio nagradu od 250.000 evra za dojavu o lokaciji ukradenih umetničkih dela.

Ovo je najveća ikada raspisana nagrada, potvrdila je austrijska policija. Celokupan iznos nagrade dobiće onaj pojedinac koji policiji da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << informaciju o lokaciji svih ukradenih dela, pod uslovom da su ona neoštećena. Ukoliko dojavom policija pronađe deo ukradenih slika, pojedinac će dobiti odgovarajući procenat ponuđene sume.

Mario Hejl, portparol Kriminalističke službe Austrije (BKA), objasnio je da republika Austrija ima samo posredničku ulogu u čitavoj situaciji, te da bi pojedinac koji policiji pruži tražene informacije sam morao da kontaktira anonimnog donatora i sa njim dogovori sve detalje vezane za isplatu nagrade.

Podsećamo, vlasnica vile u 13. bečkoj opštini po povratku sa odmora, krajem avgusta, imala je šta da vidi. Provalnici su joj odneli 71 vrednu sliku, među kojima i dela Oskara Kokoške. Na listu je dodato još jedno ukradeno delo, koje u početku žena nije primetila da nedostaje.

Za lopovima osim austrijske policije traga i Interpol. Vrednost ukradenih slika iznosi oko dva miliona evra.

pogledajte sve slike:

http://www.bmi.gv.at/cms/bk/_fahndung/_result.aspx?b=GEMAELDE&p=KU_WE&o=0&f=AA63A4B58F964B289F7D8282E5A8A1F8&w=1

Sve informacije o ukradenim delima treba prijaviti na broj telefona 01/ 24836 985-025 (-026 i -027) ili putem imejla BMI-II-BK-SPOC@bmi.gv.at

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.