Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPALJENA POSLASTICARNICA GORANCA U DRAGASU

Dragas -- U petak je u Dragasu zapaljena poslasticarnica Goranca Ferida Kacke. Taj lokal bio je poslednji od 5 radnji na autobuskoj stanici u Dragasu, a koje su njihovi vlasnici Goranci bili primorani da napuste posle rata 1999. Kackin lokal je zapaljen pre 2 noci, na dan koji su Albanci posle rata na Kosovu proglasili danom oslobodjenja Pokrajine.

Vlasnik lokala je izjavio da je u objektu, pre nego sto su ga nepoznata lica unistila, radio punih 50 godina i da je od svojih prihoda izdrzavao 4 familije. To je 168. lokal koji je ziteljima Gore oduzet ili zapaljen na Kosovu nakon dolaska snaga NATO, juna 1999.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.