ZANIMANJE OTKRIVA DA LI STE ALKOS Sta mislite ko vise pije pekar lekar ili apotekar

Izvor: medio.rs, 06.Maj.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZANIMANJE OTKRIVA DA LI STE ALKOS Sta mislite ko vise pije pekar lekar ili apotekar

Zidare, molere, električare, ali i novinare i hirurge bije glas da su skloni tome da budu pijanci. Evo da li je to istina

Na nekim poslovima ne samo da je normalno uz ručak popiti pivo, već se to i podrazumeva. Iako umereno pijenje alkoholnih pića može blagotvorno da deluje na organizam, ukoliko se preteruje to može da bude vrlo opasno, jer vodi u hronični alkoholizam i bolesti jetre.

Neka zanimanja su po tom kriterijumu riskantnija nego druga, anajviše se pije >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << u građevinarsvu i rudarstvu, pokazala je studija američke vlade.

Prema statistikama, čak 17,5 odsto rudara su teški alkoholičari, kao i 16,5 odsto građevinara, piše The Independent, prenosiportal 24 sata.

Foto-ilustracija: Profimedia

Top 10 zanimanja u kojima je najviše alkoholičara:

1. Rudarstvo

2. Građevinarstvo

Foto-ilustracija: Profimedia

3. Turizam i prehrambena industrija

4. Umetnost, mediji i šoubiznis

5. Majstori u raznim zanimanjima (automehaničari, vodoinstaleteri …)

Foto-ilustracija: Foter/J. Star

6. Zaposleni u veleprodaji

7. Menadžeri

8. Zanatlije

Foto-ilustracija: basswulf

9. Poljoprivrednici, ribari, farmeri

10. Prodavci

Takođe, studije pokazuju da ljudi koji češće rade prekovremeno i uopšteno se bave poslovima koji uključuju rad s ljudima imaju veću sklonost preteranom opijanju.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.