ŽAL ZA MLADOST: Mrkonjić i Šutanovac išli na podmlađivanje!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽAL ZA MLADOST: Mrkonjić i Šutanovac išli na podmlađivanje!

Sve za čvrstinu: Vremešni socijalista i sredovečni demokrata koristili hiperbaričnu komoru, u kojoj se kiseonikom zateže lice i simulacijom ronjenja usporava proces starenja ćelija i vraća mladalački izgled

BEOGRAD - Dok estradne umetnice zarad lepote odlaze pod nož kod plastičnih hirurga, srpski političari su pronašli bezbolniju metodu eliksira mladosti.

Na podmlađivanje u hiperbaričnu komoru, u kojoj se bore peglaju kiseonikom, kako Kurir saznaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odlazi potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić.

Osim vremešnog socijaliste, ovu savremenu terapiju na bazi simulacije ronjenja na dubini od 15 metara koristio je i demokrata Dragan Šutanovac.

Ovako izgledaju tretmani u hiperbaričnoj komori

Obnavljanje ćelija

Tretman čistim kiseonikom, kojim se regeneriše ceo organizam, jačaju imunitet i kondicija, koriste sportisti, među kojima i Novak Ðoković.

Osnivač Specijalne bolnice za hiperbaričnu medicinu Miodrag Zarić objašnjava da se tretmanima kiseonikom leče teške bolesti, ali može da posluži i za zatezanje kože.

- Da bi ćelije koje su na putu izumiranja živnule, odnosno da bi se desile promene perifernih krvnih sudova, potrebno je 10 tretmana. Onda se ponavljanje, održavanje radi na oko šest meseci - priča Zarić i dodaje da u tri njihova centra u Beogradu dnevno prođe oko 400 ljudi.

Kućna varijanta

ODRŽAVANJE KONDICIJE

Načelnik Centra za hiperbaričnu medicinu VMA pukovnik primarijus dr med. Milorad Rabrenović kaže da komoru koriste za ozbiljne pacijente, a podmlađivanje je propratni efekat.- Terapija u komori je kao ronjenje na 10 do 15 metara dubine. Komore se koriste i  za podmlađivanja po kućama, spa-centrima, banjama - kaže doktor Rabrenović.

Ima se, može se

ZA ODRŽAVANJE MLADOSTI 1.000 EVRA

U svetu je sve popularnija hiperbarična komora kako bi se bar malo „zaustavilo“ ili „vratilo“ vreme.Čist kiseonik poboljšava prokrvljenost i ishranu kože, njenu elastičnost i čvrstinu, zbog čega se primenjuje i u kozmetici, za ulepšavanje i usporavanje starenja. Jedan tretman, 60 minuta udisanja čistog kiseonika, košta od 5.000 do 8.000 dinara, a da bi se efekti videli - lice zateglo, neophodno je 10 tretmana. Za održavanje „mladosti“ preporučuju se takve terapije na po šest meseci, što košta od 100.000 do 160.000 dinara godišnje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.