ZAJEDNICA SUPERLIGAŠA: Poledica i sindikat štete srpskom fudbalu

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAJEDNICA SUPERLIGAŠA: Poledica i sindikat štete srpskom fudbalu

Saopštenjem gospodina Poledice po mom mišljenju nanosi se šteta celokupnom srpskom fudbalu, sportu uopšte kao i celoj zemlji, slanjem tako uznemirujuće poruke, rekao je Šćepanović

Predsednik Zajednice Superlige Zoran Šćepanović rekao je danas da su srpski klubovi u teškoj finansijskoj situaciji, ali da nije tačno da funkcionišu na marginama zakona i propisa Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Evropske fudbalske unije (UEFA).

Šćepanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u saopštenju naveo da izdvojeni incidenti nisu praksa u srpskom fudbalu i nema potrebe da igrači iz inostranstva imaju strah i predrasude oko svog eventualnog dolaska u klubove Superlige.

"Saopštenjem gospodina Poledice po mom mišljenju nanosi se šteta celokupnom srpskom fudbalu, sportu uopšte kao i celoj zemlji, slanjem tako uznemirujuće poruke", poručio je Šćepanović.

On je istakao da je Zajednica Superlige u slučaju napada navijača na fudbalera kragujevačkog Radničkog Vuka Sotirovića odmah reagovala i stala u zaštitu igrača, pa je direktor lige Disciplinskoj komisiji FSS kao nadležnom organu podneo prijavu protiv Radničkog i šefa stručnog štaba Neška Milovanovića.

Međunarodni sindikat fudbalskih profesionalaca (FIFPro) i srpski Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) upozorili su svoje članove da ne potpisuju za srpske klubove, jer postoji rizik da ne budu plaćeni, poručivši da osam od 16 timova Superlige imaju blokirane račune i zbog toga ne mogu da isplaćuju svoje igrače i zaposlene.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.