ZAINTERESOVANI: Američki Esmark hoće da upravlja Železarom

Izvor: Kurir, 04.Mar.2015, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAINTERESOVANI: Američki Esmark hoće da upravlja Železarom

Predstavnici kompanije Esmark i njen prvi čovek Džejms Bušar veruju da će uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život Železare Smederevo, biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru

BEOGRAD - Američka kompanija Esmark saopštila je da je zainteresovana da upravlja smederevskom železarom.

Kako se navodi, predstavnici kompanije Esmark i njen prvi čovek Džejms Bušar veruju da ce >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život Železare Smederevo, biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru.

"Ostajemo posvećeni onome što smo naveli prošlog meseca u pregovorima, napravljen je korak napred sa Srbijom i naš tim menadžera je spreman da uđe u Železaru kako bi je oživeo", navodi se u saopštenju Esmarka. Cilj te kompanije je da čeličanu privatizuje do juna 2016. godine.

Pregovori Vlade Srbije sa Esmarkom o prodaji Železare su sredinom februara neuspešno okončani. Prema odluci Vlade, raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmenta koji ce upravljati Železarom do okoncanja privatizacije.

(Tanjug/RTS)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.