ZADUŽENI U ŠVAJCARCIMA: Građani fosnama kreću na banke!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2015, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZADUŽENI U ŠVAJCARCIMA: Građani fosnama kreću na banke!

Članovi udruženje Efektiva sledeće nedelje idu u banke sa daskama i ciglama na kojima će ispisati prigovore na njihov rad

BEOGRAD - Građani koji imaju kredite u švajcarskim francima odlučni su u nameri da uzvrate udarac bankama koje ne haju za njihov problem što nisu u stanju da otplaćuju drastično uvećane rate.

Posle akcije pod nazivom „Dve banke za banku“, koja je počela prošle nedelje, kad je 50 korisnika kredita banulo u centralu jedne banke na Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Beogradu da uplati dva dinara za ratu kredita, protest će biti radikalizovan.

- Sledeće nedelje idemo u jednu banku s prigovorima. Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga predviđeno je da se korisnik može pisanim prigovorom obratiti banci, ali nije definisano da to mora biti na papiru. Zato smo, u sklopu iskazivanja revolta protiv banaka, organizovali ljude da pripreme razne, što kabastije podloge, kao što su daske, cigle i drugo, i da na njima napišu prigovore na rad banke. Te prigovore ćemo u istom trenutku odneti u banku. Ako ne prime zahtev, Narodna banka Srbije mora da ih kazni sa 100.000 dinara - kaže Dejan Gavrilović iz udruženja bankarskih klijenata Efektiva i dodaje da će se slične akcije nastaviti dok se ne reši problem korisnika kredita u „švajcarcima“, ali i ostali bankarski problemi.

(S. T.)

Ironija

POMOĆ „SIROMAŠNIM“ BANKARIMA

Udruženje Efektiva najavilo je ironičnu akciju humanitarne pomoći bankama kao reakciju na izjavu generalnog sekretara Udruženja banaka Srbije Veroljuba Dugalića da su vlasnici banaka koje posluju u Srbiji na velikim gubicima.

- Nećemo sakupljati novac jer je deficitaran u Srbiji, ali verujemo da svako može da odvoji komad garderobe, obuće ili nešto od hrane i donira ovim jadnim ljudima - saopštila je Efektiva.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Članovi Efektive kreću daskama i ciglama na banke

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2015

BEOGRAD - Građani koji imaju kredite u švajcarskim francima odlučni su u nameri da uzvrate udarac bankama koje ne haju za njihov problem što nisu u stanju da otplaćuju drastično uvećane rate...Posle akcije pod nazivom „Dve banke za banku", koja je počela prošle nedelje, kad je 50 korisnika...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.