X FAKTOR: Masimo i Željko izabrali svoje takmičare

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

X FAKTOR: Masimo i Željko izabrali svoje takmičare

Nakon nastupa Masimove grupe u "Kući sudija" mesto u " lajvovima" obezbedili su Amel Ćurić, Nikola Marjanović i Jelena Đurić. U Željkovoj grupi plasman u sledeći krug obezbedile su Magdalena Bogić, Katarina Simić i Iva Ćurić.

Borba za "lajvove" upravo počinje, a prva grupa koja će se predstaviti mentoru Masimu Saviću su oni stariji od 27 godina. Tek što su prošli kroz muke "Boot campa", Danijelu, Nikolu, Jelenu, Amela, Almira i Srđana, očekuju nove prepreke do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sledeće faze takmičenja.U izazovu "Kuća sudija" Nina Badrić pomagaće Masimu u donošenju odluke.

Danijela Večerinović oseća strah pred nastup. Kaže da je veoma uzbuđena i da ima osećaj „kao da ide kod zubara“. Ona je prestravljena stajala pred žirijem, a Nina joj je rekla da nema mesta strahu i da je vreme da prestane da bude prateći vokal i postane zvezda.

Danijela je odlučila da peva „Feeling Good“ Nine Simon. Nakon izvođenja, Nina je aplazom podržala nastup i zapitala se zašto Danijela uopšte ima tremu. Masimo je priznao Nini da ima odličnu grupu.

Ako ovo nije X faktor, šta je onda? Fenomenalna Danijela!!! #xfactoradria

Almir Ismaili je pred nastup samo kratko prokomentarisao da ne zna šta ga očekuje, ali da je rođen spreman! Uzeo je mikrofon i „oslobodio zver“. Pevao je pesmu Goka Taneskog „Zbogum najmila“, a Ninin komentar Masimu „Baš ti hvala što si me pozvao“, bio je dovoljan da se zaključi da je Almir bio odličan.

Nikola Marjanović priznao je pre nastupa da je bio uplašen na prvoj audiciji, ali da mu je već "Boot camp" bio mnogo mirniji. Nikola je bez treme otpevao pesmu „Airplane“ Red Hot Chili Peppersa i dobio sve same komplimente od Nine Badrić. Posle nastupa, Nikola se izvinio fanovima Pepersa, zbog činjenice da je na ruci ispisao deo teksta, rekavši da mu je memorija kao kod „usahle zlatne ribice“.

 Srđan Lazić je još pre nastupa rekao da sebe vidi u finalu. Opredelio se za pesmu „Stine“ Oliver Dragojević, a koju Masimo, doduše u svojoj verziji, vrlo rado peva na koncertima. Zato je i njegov komentar „Bravo Moniseur!“, nedvosmisleno pokazao da je Srđanov nastup bio pun pogodak.

Ipak, u daljem razgovoru nasamo sa Ninom, Masimo je priznao da ovom takmuičaru „fali ton“.

Jelena Đurić je svoj večerašnji nastup videla kao „Ili pukovnik ili pokojnik“, ali se nada da će ipak biti pukovnik. Njen adut je ljubav koju pre svega dobija od supruga i osmomesečne ćerke.

Jelena je samouvereno otpevala pesmu „Aleluja“ Leonara Koena, a Masimo i Nina su bili oduševljeni.

-Mogu ti iskreno reći? Od svih kandidata, ona me je razvalila, ona je biser- rekla je Nina Masimu.

Amel Ćurić je priznao da ima tremu kada nastupa pred manjim brojem ljudi, i da očekuje da će ovo krunisati njegov ovogodišnji trud. Pevao je „Broken Strings“ Džejmsa Morisona i oduševio Masima i Ninu koji su zajedno sa njim pevušili i uživali.

-Bogom dana boja, bogom dan glas–rekla je Badrićeva, a Amel je u šali priznao da je dok je pevao, zamislio da su on i Nina davno raskinuli i da on sada pati za njom, na šta je Nina prokomentarisala da ga nikada ne bi mogla ostaviti.

Amel je prvi seo pred „strašni sud“, a Masimo ga nije dugo držao u neizvesnosti i rekao mu da ide dalje.

Lepu vest je prvo podelio sa svojom mamom koju je pozvao telefonom.

Danijela je pred Masima došla nasmejana, a on joj je saopštio da je u ovom X factoru došla do svog „topa“ i da je danas možda imala nesrećan izbor kompozicije. Danijela nije prošla dalje.

Sreća nije bila naklonjena ni Almiru a  Masimo mu je zamerio to što u njemu ovog puta nije osetio X faktor, ali  je naglasio da ovo nikako ne sme biti poslednji put da se prijavljuje i da samo nastavi da se bavi muzikom. Ni Almir nije obezbedio mesto u finalu.

Na red je došao Nikola, kome je Masimo rekao: „Nisam ti zamerio činjenicu što si se poslužio lukavstvom, nego činjenicu da sam ja primetio trenutak kada si pogledao u ruku“.

Mentor ga je neko vreme držao u neizvesnosti, a onda mu saopštio lepu vest – da prolazi dalje.

Srđanu je Masimo rekao da nije tipičan pevač, već da je tipičan kantautor, i da zbog toga ima puno za i puno protiv. Iako misli da je bio fantastičan, Masimo je morao da mu saopšti da ne ide dalje.

-Jelena, jako si dobra - to su reči kojima je Masimo započeo razgovor sa poslednjom kandidatkinjom u svojoj grupi. Zanimalo ga je kako bi Jelena spojila privatne i poslovne obaveze, na šta je ona odlučno rekla da svoje dete hrani od posla kojim se bavi, i da od svoje 18. godine isključivo živi od muzike.

Neizvesnost je bila velika, ali Jelena ide u finale.

Šest devojaka boriće se večeras za plasman u sledeću fazu takmičenja, a odluku ko će ići dalje Željku će olakšati Mirko Vukomanović. Mirko je u startu naglasio devojkama da neće biti blakonaklon, već objektivan.

Katarina Simić je otpevala pesmu „Bato“ od Kaliopi, koju inače voli njena mama. Željko je upitao Katarinu da li je zadovoljna, na šta je ona kratko odgovorila: „Ne“. Komentarišući sa Mirkom, Željko je konstatovao da je Kaća borac.

 Marija Belada misli da se od ostalih devojaka razlikuje po stilu oblačenja i pravcu muzike koji sluša. Misli da je zaslužila da prođe dalje i da je na sceni uvek ono što jeste. Budući da voli grupu "Negativ", oodlučila se da pred svojim mentorom otpeva pesmu „Ti me ne voliš“.

Posle dinamičnog nastupa, Marija je za razilku od svoje prethodnice, rekla da je zadovoljna.

Iva Ćurić je "Boot campu" prošla paravu dramu. Željko ju je posao kući, a onda je i vratio. Tada je bila u suzama, a sada njeno lice prekriva osmeh.

Na bini je pevala pesmu „Tempera“ od Džibonija, koju je posvetila Mariji Gruevskoj, koleginici iz "Boot campa" čije mesto je zauzela. Nakon nastupa,

Željko je raznežen rekao Mirku: „Meni je ona odlična!“. Mirko se složio i rekao da je Iva „nova Jadranka Stojaković“.

Tijana Vlajković je jedva čakala da pokaže šta zna. Ona misli da je presudni trenutak za nju u "Boot campu" bio taj kada je otvorila dušu i zapevala „Dimitrijo, sine Mitre“. Tada je rasplakala neke članove žirija, a Željko joj je na scenu izneo stolicu.

Tijana je sada odlučila da peva pesmu Jelene Tomašević „Okeani“, a izbor numere se Željku posebno dopao.

-Pevala je maestralno- prokomentarisao je Željko sa Tijanin nastup.

 Antoniji Dori Pleško je pevanje život, a scena njen drugi dom. Ona se odlučila da peva pesmu Gabi Novak i Arsena Dedića „Kuća za ptice“, što je Mirku bio čudan izbor obzirom na njene godine.

Magdalena Bogić ne zna šta je čeka u Kući sudija ali kaže da će dati sve od sebe i da je puno vežbala. Za ovaj put, pripremila je pesmu Aleksandre Radović „Čuvaj moje srce“.

-Nama je super, a i tebi vidim da je super-prokomentarisao je Željko Magdalenin nastup.

Magdalena i Marija su prve izašle pred Željka. Posle duže neizvesnosti, odluka je pala.

Magdalena je vidno uzbuđena ušla u pobedničku sobu, ili kao što bi Aca rekao, u „sobu za DA“.

Marija, za razliku od Magdalene, nije bila te sreće. Željko ju je zamolio da nastavi da se bavi ovim poslom rekavši da joj stoji na raspolaganju.

Tijani je Željko dao velike komplimente za njeno izvođenje pesme „Okeani“. Ponudio joj je da bude jedna od gošći na bilo kom koncertu koji bude održao u regionu, ali samo zbog njenih mladih godina nije mogao da je pusti dalje.

Katarina se dugo mučila čekajući Željkov odgovor. On se osetio kada da nema X factor, jer je, razgovarajući sa Katarinom o nekim važnim stvarima, ona gledala u svoje cipele. Pitao ju je da li joj je dosadan, a onda je kamermana upitao „Da li ja imam X factor?“, i od njega dobio potvrdan odgovor.

Posle duge neizvesnosti, Katarina je dobila Željkov amin za nastavak takmičenja.

Antonija i Iva su ostale za sam kraj, a odluka je morala da bude doneta.

Antonija i pored sjajnog vokala nažalost ne prolazi u lajvove.

Iva sa osmehom, ali i suzama prihvata Željkovu konačnu odluku – da ide dalje.

"Samsung" je odlučio da pruži novu šansu kandidatima koji nisu prošli dalje i jednog od njih vrati u šou. Na Facebooku pronađite Samsung profil i odaberite aplikaciju "Samsung Wild Card", glasajte za svog favorita i tako mu pomozite da se vrati u takmičenje. Možete glasati samo jednom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.