Vulin otvorio kancelariju NSZ u Gori

Izvor: Studio B, 06.Maj.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin otvorio kancelariju NSZ u Gori

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je u Gori na Kosovu i Metohiji otvorio Kancelariju Nacionalne službe za zapošljavanje i stanicu za traženje posla.

"Drago mi je što sam danas mogao da otvorim Kancelariju Nacionalne službe za zapošljavanje, da zapošljavamo nove ljude, kako bi ovih 2.000 koji su na evidenciji Nacionalne službe mogli da dobiju nadu", rekao je Vulin.

On je dodao da je istovremeno danas otvorena i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stanica za traženje posla, kako bi obezbedili građanima Gore mogućnost da kroz javne radove i sve mere i stimulacije koje država Srbija obezbeđuje omogućila i Gorancima pristup ovim sredstvima i programima.

"Moj resor otvorio je dve kancelarije, to su sada dva zaposlena, ali to znači da će mnogo više ljudi od toga imati koristi", rekao je Vulin najavivši uskoro otvaranje novih radnih mesta.

"Srbija nikada nije razdvajala Gorance od Srba, država kada je pomoć u pitanju, kada je odnos prema Gorancima nije pravila bilo kakvu razliku", naglasio je Vulin.

Vulin je nakon razgovora sa predstavnicima privremenog opštinskog organa čestitao Gorancima Đurđevdan - Dan Goranaca i Opštine Gora.

"Ja sam danas ovde, da čestitam praznik ali i da se zahvalim na svim godinama vernosti, hrabrosti koju su Goranci pokazali i da kažem da država Srbija neće napustiti ovaj prostor i ovaj kraj", rekao je ministar Vulin.

"Od svih Goranaca koji žive ovde 97 odsto njih prima neki od oblika pomoći iz Republike Srbije, bez toga, života ovde ne bi bilo", kazao je Vulin ističući da danas boravi sa svojom braćom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.