Vulin i Đorđević razmenjuju resore?

Izvor: RTS, 26.Jun.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Đorđević razmenjuju resore?

Resor odbrane u budućoj vladi Ane Brnabić trebalo bi da vodi dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, saznaje "Tanjug".
Ministarstvo odbrane je do sada vodio Zoran Đorđević, koji je tu funkciju preuzeo u martu 2016. godine.

Đorđević je na čelo Ministarstva odbrane došao nekoliko dana pre nego što je tadašnja vlada ušla u tehnički mandat. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministar je ostao i u novoj Vladi Srbije, čiji je mandat počeo da teče u avgustu prošle godine.
Na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu odbrane bio je od avgusta 2012.
Kako Tanjug javlja, resor odbrane će u budućoj Vladi voditi Aleksandar Vulin, koji je od 2014. godine ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a to ministarstvo će preuzeti Đorđević.
Vulin je prethodno obavljao funkciju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Nova vlada imaće 18 ministarstava, od kojih dva nova resora – za ekologiju i evropske integracije.
Prema ranijim Tanjugovim saznanjima, u Vladu će kao novo lice ući Goran Trivan, koji bi trebalo da vodi ministarstvo ekologije.
Dosadašnja ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović vodiće ministarstvo za evropske integracije.
Resor državne uprave i lokalne samouprave, prema istom izvoru, preuzeće Branko Ružić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rokada u Vladi Srbije! Vulin i Ðorđević razmenjuju resore! Ovo će biti nova lica u srpskoj vlasti!

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2017

Resor odbrane u budućoj vladi Ane Brnabić trebalo bi da vodi dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, saznje Tanjug...Tu informaciju i formalno je potvrdio dosadašni ministar odbrane Zoran Ðorđević, izjavom da mu je Brnabićeva poverila da vodi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.