Vulin: Teško naći dom ometenima u razvoju

Izvor: RTS, 09.Avg.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Teško naći dom ometenima u razvoju

Pokušavamo da osposobimo ometene u razvoju da se vrate u svoje porodice ali to retko uspeva, kaže ministar rada Aleksandar Vulin za RTS. Ističe da su neophodna ogromna sredstva kako bi se ispunio zahtev zaštitnika građana da se u roku od dve godine za korisnike Doma u Veterniku pronađe bolji dom.

Vrlo poštujem stavove zaštitnika građana i ministarstvo radi na tome da se pronađe dom za ometene u razvoju, kaže ministar rada Aleksandar Vulin.

Ističe, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je veoma teško naći dom za petsto osoba teško ometenih u razvoju. "Mi pokušavamo da ih osposobimo da se vrate u svoje biološke porodice. To, međutim, veoma retko uspeva", rekao je Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kaže da je teško naći i hraniteljske porodice koje bi prihvatile odrasle osobe ometene u razvoju.

Neophodna su, kaže, ogromna sredstva kako bi makar u svakoj lokalnoj samoupravi iz koje dolaze imali dnevni boravak.

Dodaje da to nije moguće bez podrške čitave države, međunarodne zajednice, Evropske komisije.

Vulin smatra da je pogrešno davati rokove kada su u pitanju ljudi, ali i da je, u slučaju da se angažuju svi akteri, moguće postići pomak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teško pronaći dom ometenima u razvoju

Izvor: RTS, 09.Avg.2014

Pokušavamo da osposobimo ometene u razvoju da se vrate u svoje porodice ali to retko uspeva, kaže ministar rada Aleksandar Vulin za RTS. Ističe da su neophodna ogromna sredstva kako bi se ispunio zahtev zaštitnika građana da se u roku od dve godine za korisnike Doma u Veterniku pronađe bolji dom...Vrlo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.