Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin preneo je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.

Vulin, koji je od juče u dvodnevnoj poseti Rusiji, razovarao je s ruskim kolegom o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, na vojnom poligonu u Alabinu, nedaleko od Moskve.

On je rekao da će se u svakoj odluci voditi računa o interesima Srbije na prvom mestu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a interesi Srbije su, kako je istakao, da ima najbolje moguće odnose s Rusijom.

"Dok je Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Republike Srbije a ja ministar odbrane, Srbija neće biti članica NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Vulin.

Vulin i Šojgu su prisustvovali finalnoj trci u tenkovskom biatlonu, u kome su srpski tenkisti zauzeli šesto mesto.

Srpski ministar odbrane je rekao da ruski avioni "mig" stižu u Srbiju po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.

Vulin je preneo i lične pozdrave vrhovnog komandanta vojske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin i Šojgu uskoro u Beogradu?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2017, 13:46

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin tokom posete Moskvi predao je kolegi Sergeju Šojguu i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu poziv na manifestaciju povodom sećanja na Prvi i Drugi svetski rat...- Predao sam pozdrav vrhovnog komandanta i predsednika Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.