Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Kovaču smeta što Vučićev deda nije bio ustaša

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da šefu hrvatske diplomatije Miru Kovaču smeta što djed premijera Srbije Aleksandra Vučića nije bio ustaša, već je bio njihova žrtva i što Vučić i Srbija sa njim smiju da kažu istinu.

Aleksandar Vulin je, reagujući na Kovačevu izjavu da je govor srpskog premijera u Donjoj Gradini nastavak politike "Velike Srbije iz 90-ih godina" u kojoj je i Vučić lično učestvovao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao da iz Kovača progovaraju duboki kompleksi i još dublji strah od istine.

"Da nije tako gospodin Kovač bi pozdravio govor državnika Aleksandra Vučića, a i zajedno sa njim potvrdio da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i 'Oluja' više nikada neće ponoviti", rekao je Vulin Tanjugu.

Zašto Kovaču smeta upozorenje predsjednika Vlade Srbije, pita se Vulin, da se ovi nečuveni užasi više neće ponavljati i zar možda očekuje da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, 'Oluja' ponove i da se to zlo ponovo izruči na Srbe.

"Zašto Kovaču smeta što Aleksandar Vučić upozorava one koji su nosioci povratka ustaške politike, da politika zla, genocida i etničkog čišćenja Srba više nikada neće moći da se ponove, a da Srbija ćuti i ne preduzme baš ništa", kaže ministar.

Vulin kaže da je Kovač "svojim kompleksima" potvrdio važnost svake riječi Aleksandra Vučića, ali je propustio da kaže šta to nije istina u Vučićevim riječima.

"Da li je Vučić izmislio Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i 'Oluju'? Da li je Vučić izmislio 250.000 protjeranih i prognanih Srba? Da li je Vučić izmislio desetine hiljada poklane srpske, jevrejske i romske djece? Da li je Vučić izmislio ustaške koljače i njihov povratak u hrvatsku politiku", pita se Vulin.

Kovaču smeta, dodaje Vulin, što djed Aleksandra Vučić nije bio ustaša, već je bio ustaška žrtva, te što Aleksandar Vučić i Srbija sa njim smiju da kažu istinu.

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je ranije da je "istup srpskog premijera Aleksandra Vučića na komemorativnom skupu povodom obilježavanja 75 godina od osnivanja koncentracionog logora Jasenovac nastavak politike 'Velike Srbije iz 90-ih godina' u kojoj jeVučić i lično učestvovao".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.