Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon što je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač, zavise od reakcije Turske istakavši da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u tom slučaju.

- „Ja znam da ovo nije uradila turska država nego ljudi kojih bi svaka država, pa i Turska morala da se odrekne i da ih se stidi i najstrože kazni. Ukoliko Turska ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokaže želju da se tako nešto desi, onda možemo da govorimo o tome da moramo dobro da razmislimo o odnosima sa Turskom ili svakom drugom državom koja bi se tako ponela prema takvom zločinu“ - rekao je Vulin.

„To nije događaj, to je zločin i ništa drugo“, istakao je Vulin u Skupštini Srbije.

Podsetivši da su se i u Srbiji dešavale takve stvari i da je država veoma odlučno reagovala i da su počinioci možda čak i strože bili kažnjeni nego što bi bili da nije bilo elemanata „inostranosti“, Vulin je novinarima rekao da takvu reakciju očekuje i od Turske.

Vulin kaže i da bi Turska država morala da se odredi, ne deklarativno nego jasno koristeći sopstvene zakone da se razračuna sa ljudima koji se tako ponašaju.

- Moram da kažem da sam bio zgađen, ne samo izjavom trenera već i sad ste mogli da vidite da isti ti navijači nose transparente: "„Ko je sledeći“" - rekao je Vulin.

Istakao je da to ne bi smelo da se dešava, te da se to u Srbiji ne bi dogodilo.

- To moja država ne bi dozvolila. Očekujem da se Turska baš tako ponaša“ - naglasio je ministar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon što je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač, zavise od reakcije Turske istakavši da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u tom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vulin traži od Turske da najstrože kazni ubice

Izvor: Mondo, 24.Nov.2014

Aleksandar Vulin izjavio je danas da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon što je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač, zavise od reakcije Turske..Foto: Beta/Miloš Miškov..Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je istakao da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.