Vulin: Broj migranata smanjen

Izvor: Studio B, 26.Nov.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Broj migranata smanjen

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da je broj migranata koji iz Makedonije dolazi u Srbiju značajno smanjen, ali da se naša zemlja i dalje ponaša organizovano i humano.

"Broj migranata je veoma opao. Juče ih je bilo nekoliko stotina, danas ih očekujemo maksimalno do 3.000. To znači da će iz Preševa do stanice u Šidu u toku noći stići tri voza", rekao je Vulin novinarima u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bezbednosna situacija je pod kontrolom, naše mere su na veoma visokom nivou, održavamo ih takvim i vodimo računa o preventivi, o njihovom zdravlju, šta imaju da pojedu, šta da obuku...

"Srbija se ponaša kao što se i do sada ponašala - organizovano i humano", rekao je Vulin.

On je istakao da većina migranata koja zatraži azil ne sačeka kraj procedure, već produži put ka zapadnoj Evropi.

"Njihovo zadržavanje je veoma kratko. Srbija ima kapacitete da se ti ljudi smeste tokom zime", naglasio je Vulin.

On je istakao da je granica Srbije otvorena, svi migranti iz ratnih područja potpuno se slobodno kreću, dok ekonomski migranti na osnovu odluke vlada Slovenije, Hrvatske i Makedonije više to ne mogu da čine na teritoriji naše zemlje.

"Mi smo izneli jasan stav i za ove ljude ćemo sve obezbediti, ali ne možemo da prihvatimo one koji nisu prihvaćeni od strane drugih zemalja. Kako se budu ponašale države na izbegličkoj ruti i EU, tako ćemo i mi", naglasio je ministar Vulin.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.