Vulin: Bakir Izetbegović radi isto što i otac

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bakir Izetbegović radi isto što i otac

Pančevo -- Ministar rada Aleksandar Vulin ponovio je da su izjave lidera SDA BiH Bakira Izetbegovića u Novom Pazaru pokazatelj loših namera prema Srbiji.

Vulin je dodao i da je za mir potrebno dvoje, a za sukob samo jedan.

"Bakir Izetbegović radi ono što mu je radio i otac. Ponavlja vreme, ideje, pa čak i datume na kojima su neke neprihvatljive stvari kazane i urađene našoj zemlji. Porediti Novi Pazar sa Banja Lukom, pokušati uporediti jedan od gradova u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa međunarodno priznatim entitetom jeste dokaz vaše loše namere prema ovoj zemlji i dokaz da ne želite ni mir ni stabilnost ovde", rekao je Vulin.

On je dodao da predugo bosanskohercegovački političari srpsku trpeljivost i želju za dobrosusedskim odnosima tumače kao slabost.

"To što je Aleksandar Vučić preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici i zbog toga nije dozvolio da se pokvare odnosi između BiH i Srbije nije razlog da nastavite sa takvom politikom i nije razlog da mislite da je Srbija slaba na bilo koji način. Znate, za mir je potrebno dvoje a za sukob je dovoljan samo jedan", rekao je on novinarima.

Vulin je u Pančevu učestvovao na svečanosti povodom obeležavanja Međunardnog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.