Vujović dobacivao u Skupštini, dobio više opomena

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović dobacivao u Skupštini, dobio više opomena

Predsednica parlamenta Maja Gojković nije danas dozvolila ministru finansija Dušanu Vujoviću da polemiše sa poslanicima ukoliko nije dobio reč, nakon čega je on izašao iz sale, ali se ubrzo vratio na sednicu.

Foto: Beta/Skupština Srbije

Gojković je Vujovića više puta upozorila da ne može sa mesta da dobacuje drugim poslanicima, već da mora da se javi za reč kao i svi ostali.

Ministar finansija je ušao u raspravu sa zamenikom šefa poslaničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << grupe SDS Jankom Veselinovićem, koji je obrazlagao neslaganje sa Predlogom zakona o osiguranju depozita.

"Ne može ministar da viče na poslanika u toku trajanja diskusije i da kaže da ne može to da sluša, to piše u poslovniku i molim vas nemojte mi dobacivati", poručila je predsednica skupštine.

Ona nije dozvolila ni poslanicima SNS da komentarišu ponašanje ministra.

Ministar se kasnije javio za reč i objasnio da je burno reagovao na rečenicu poslanika Jankovića da Ministarstvo finansija uzima funkcije Agenciji za osiguranje depozita. "Pročitajte rečenicu gde stoji da smo nešto uzeli", rekao je Vujović.

On je naveo da se pravo upravljanja prenosi samo tamo gde je akcionar Republika Srbija.

"Ako Ministarstvo finansija nema pravo da upravlja svojim akcijama, ja ne znam", rekao je Vujović.

On je dodao da je reagovao, jer je Janković pominjao njegovo ime i implicirao da je neko nešto oduzeo.

Iako je Gojkovićeva rekla da će odrediti petominutnu pauzu, sednica je nastavljena bez prekida.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.